Kusur – Burak Cem Coşkun

İnsanlık binlerce yıllık varoluş serüveninde kendisini gerçeğin doğasını anlamaya ve keşfetmeye adamıştı. Ancak artık fizik krize girmiş, bilimsel araştırmalar çok yönlü olmaktan çıkmış, doğayı betimleyen teorilere olan güven gitgide azalmıştı. Bilim adeta duvara toslamıştı. Bu bir dönemin sonu muydu? Yoksa ilginç bir dönemin başlangıcı mı?

Kuzey İtalya’nın Lecco şehrine bağlı Introbio ve Vimognio kasabalarının arasında bir şelalede, Troggia Şelalesi’nde bir anomali ile başlamıştı her şey. Birleşmiş Milletler tarafından alanlarında uzman dört bilim insanı bu anomaliyi araştırmak için görevlendirilmişlerdi. Bir astroparçacık fizikçisi, matematikçi, biyolog ve bir de buzulbilimci bu şelale ile başlayan ve daha sonra insanların kişisel yaşamlarında da deneyimlediklerini söyledikleri olayları incelemek ve bir rapor sunmak için bilinmeyene doğru bir yolculuğa çıktılar.

Introbio kasabasının yerel halkı bu anomaliyle yaşamayı öğrenmiş, nesiller onunla uyum içerisinde yetişmişti. O’na KUSUR demişlerdi. Kusur ile birlikte uzay ve zamanla ilgili bazı söylentiler de yayılmıştı…

Tüm bunları araştırma ve anlamlandırma çabalarıyla süren bu yolculuk, gerçekliğin nihai doğası hakkında ipuçları içeren, kusurlarla dolu bir yolcuktu.

Basım Yılı: Nisan 2020

Sayfa Sayısı: 88

Yayınevi: Kitapyurdu Doğrudan Yayıncılık (KDY)

Etiketler

Bunlar da ilginizi çekebilir...

Üzgünüz - Yoruma Kapalı

"Once upon a time in the future: 2121" (Aka: Bir Zamanlar Gelecek: 2121)

Sıcak Kafa / Afşin Kum

HİLE – Bölüm – 1

KUTU – Bölüm – 1

Voidrunner

Kategoriler

Ziyaretçiler

Bugün: 1620
Bu hafta: 2510
Toplam: 291189