Mars’a Yolculuk – Ahmet Avcı

Teknolojinin şaha kalktığı yakın bir gelecekte, tüm dünyayı yerinden oynatacak olaylar yaşanmaktadır. Böylesine heyecan verici sahnelerden oluşan bu romanda, bir yandan Mars’a yolculuk yapmanın hazırlık safhası bilimsel olarak tüm teferruatıyla anlatılır bir yandan da eş zamanlı ilerleyen olaylar silsilesinde başkarakter Profesör Fikret Kızılkum’un çeşitli adalarda, ülkelerde ve topraklarda çeşitli insanlarla maceraları anlatılır.
Ankara’dan Londra’ya, Washington’dan Panama Kanalı’na, Kuzey Kıbrıs’tan Midilli Adası’na ve son olarak, Dünya’dan Mars’a uzanan geniş yelpazeli bir yolculuğun atlasıdır Mars’a Yolculuk. Mars üçlemesinin ilkini oluşturan Mars’a yolculuğun bu hazırlık safhası; tarihten siyasete, felsefeden eğitime, ekonomiden coğrafyaya, kimyadan jeolojiye, müzikten fiziğe, biyolojiden astronomiye, edebiyattan sinemaya bağlanarak ve diğer disiplinler arası alanlarla ilişkilendirilerek anlatılmaktadır.
Cesaretinizi kaybetmeyin; bu mukaddes görevi inşallah özveriyle yapmaya devam edersiniz. Ülkemiz adına ben size minnettarım.
– Prof. Dr. Aziz Sancar (Kuzey Carolina Üniversitesi)
Romanınızda bana da yer verdiğiniz için teşekkür ederim. En kısa zamanda okuyacağım.
– Prof. Dr. Mete Atatüre (Cambridge Üniversitesi)
Basım Yılı: 2018
Yayınevi: Gürer Yayınları
Sayfa Sayısı: 280

Etiketler

Bunlar da ilginizi çekebilir...

Üzgünüz - Yoruma Kapalı

"Once upon a time in the future: 2121" (Aka: Bir Zamanlar Gelecek: 2121)

Sıcak Kafa / Afşin Kum

HİLE – Bölüm – 1

KUTU – Bölüm – 1

Voidrunner

Kategoriler

Ziyaretçiler

Bugün: 483
Bu hafta: 747
Toplam: 280752