Parçalanmış Yansımalar – Şeyda Aydın

Yıl 2042… Siberpunk bir distopya evreninde en merhametsiz zamanlar hiç kuşkusuz; totaliter rejimin, kıtlığın, devasa şehirlerin, kötüye kullanılan teknolojinin devri… İç savaşlardan sonra her şey; sınıfsal-ırksal-cinsel ayrımlardan, tecavüzcü katillerden, adaletsiz bir düzenden, aslında daha çok bir karmaşadan ibarettir. İşte bu evrenin en katı ülkesinde hayat mücadelesi veren genç kadınlardan biri olan Astrid Elo’nun diğerlerinden farkıysa; birkaç yıl önce hafızasını yitirmiş, ailesi dahi zihninden silinmiş yalnız bir kadın olmasıdır. Yaşanılacak dile dökülmez dehşet bir olay üzerine hayatına peş peşe girecek olan insanlar ve varlıklar ile kim olduğuna, hatta ne olduğuna dair hafızasından silinen şoke edici geçmişine doğru doğaüstü bir kapı aralanacaktır.

Parçalanmış Yansımalar; sıra dışı anti-kahramanlar, tüyler ürpertici cinayetler, iç içe geçmiş hikâyeler, efsanevi aşklar, akıl almaz alternatif evrenler ve İskandinav mitolojisi gibi derin öğeleri içine alarak bilim kurgu edebiyatı ile fantastik edebiyatı özgünce harmanlayıp, romantizm ve polisiyeyi de içine katarak, 1980’lerin bilimkurgu atmosferinde tekinsiz ama heyecanlı bir yolculuk sunuyor size.

Ayrıca roman, tiksindirici bir katilin peşine düşürüyor sizi; bir ucu yeryüzü adaleti, diğer ucu gökyüzü adaleti olan bir teraziye koyuyor kalplerinizi ve soruyor size, bu terazinin hangi tarafında sizinki?

Basım Yılı: 2019

Sayfa Sayısı: 354

Yayınevi: İkinci Adam Yayınları

Etiketler

Bunlar da ilginizi çekebilir...

Üzgünüz - Yoruma Kapalı

"Once upon a time in the future: 2121" (Aka: Bir Zamanlar Gelecek: 2121)

Sıcak Kafa / Afşin Kum

HİLE – Bölüm – 1

KUTU – Bölüm – 1

Voidrunner

Kategoriler

Ziyaretçiler

Bugün: 184
Bu hafta: 448
Toplam: 280453