Trinidad’ın Dönüşü – Selim Erdoğan

Dünyadan dört buçuk ışık yılı uzakta karanlık bir gezegenden gelen yardım sinyalinin kaynağı daha önceki bir görevde kaybolan personel miydi?
Evrende bizimki gibi dünyalar var mıydı? Bize ne kadar benzeyebilirlerdi? Paralel evrenler teorisi fizikçilerin fantezisi miydi yoksa donmuş kargaları, kıyıları değişmiş kıtaları, kül tepecikleriyle dolubinaları açıklamanın tek yolu mu? Evrim ilkesinin sınırları jeolojiden kültüre uzanabilir miydi?
Trinidad’ın Dönüşü, hayatın ve onu anlamlı kılan her şeyin uzayın ölü güzelliğindeki sıcak pırıltısına bildiğimiz her yerin dışından bir bakış, Alen Fenix, Hendrik Leo ve Apollo Tera adlı üç kaşifin zorlu keşfinin yüksek tempolu ürpertici öyküsü. Bilgi biraz yorumdur. Yorumsa biraz kişisel.
Trinidad’ın Dönüşü üç bilim insanının inatçı mücadelelerle dolu geçmişlerinin, zaaflarının, inançlarının aynı keşfe verdikleri farklı şekillerin öyküsü. Denizatı Vadisi, İkibinseksensört, Gofer Ağacı gibi özgün felsefi bilimkurgu kitaplarının yazarı Selim Erdoğan’ın usta kaleminden…
Basım Yılı: 2015

Bunlar da ilginizi çekebilir...

Üzgünüz - Yoruma Kapalı

"Once upon a time in the future: 2121" (Aka: Bir Zamanlar Gelecek: 2121)

Sıcak Kafa / Afşin Kum

HİLE – Bölüm – 1

KUTU – Bölüm – 1

Voidrunner

Kategoriler

Ziyaretçiler

Bugün: 215
Bu hafta: 479
Toplam: 280484