Kayıp Rota – Özgen Biçgin

“Lütfen dikkat. Bu bir acil durum çağrısıdır. Eğer bu mesajı alıyorsanız lütfen bizi kurtarın veya en yakın sahil güvenlik birimi ile irtibata geçin. Tam on iki gündür denizdeyiz. Yakıtımız bitti. İçme suyumuz bitmek üzere. Hangi yöne gidersek gidelim radarımız sudan başka bir şey göstermiyor ve maalesef harita verilerine göre olması gereken koordinatlarda karayı bulamıyoruz. Kaptan Vitaly Sakov, Efthelia, 21 Haziran saat 16.45. Tamam”
Yok olmanın eşiğindeki dünyada, bir gemide sıkışıp kalsaydınız ne olurdu?
Karadeniz’de bir ticari kuru yük gemisinde gemi adamlarının amaçsız hayatları, tuhaf olaylarla radikal bir şekilde yön değiştirir. Dünyanın iklimini ve coğrafyasını alt üst eden, astro-fiziksel kökenli küresel bir felaket sonrasında rotalarını kaybederler. Uçsuz enginlikte yollarını bulmak var olma mücadelesine dönüşür. Hep karadan kaçıp denize sığınmış bu adamlar için yeniden karaya ulaşma çabası onları birbirlerine kenetler.
Dünyanın kaderinin beklenmedik kasvetli bir çöküşe sürüklenmesini, ticari gemilerde çalışan denizcilerin gözünden ele alan Kayıp Rota, kıyamet sonrası bilimkurgu ve spekülatif kurgu türlerini harmanlayan sürükleyici ve şaşırtıcı hikâyesiyle okuru kendisine bağlıyor.
Basım Yılı: Aralık 2018

Etiketler

Bunlar da ilginizi çekebilir...

Üzgünüz - Yoruma Kapalı

"Once upon a time in the future: 2121" (Aka: Bir Zamanlar Gelecek: 2121)

Sıcak Kafa / Afşin Kum

HİLE – Bölüm – 1

KUTU – Bölüm – 1

Voidrunner

Kategoriler

Ziyaretçiler

Bugün: 467
Bu hafta: 731
Toplam: 280736