Sonsuzluğun Sırrı – Aydoğan Yazıcı – Bülent Tanyolaç

Albay Vladimir Komarov eski ​​Sovyetler Birliği’nin en ünlü kozmonotlarından biridir.  ​ ​Sovyetler Birliği’nin ​uzay programı çerçevesinde Vladimir Komarov’un mürettebatı olduğu Soyuz-1​ 1967 yılında ​uzaya gönderil​ir. Ancak tüm program boyunca olduğu gibi Soyuz-‘1in uçuşu sırasında da bazı teknik arızalar ortaya çıkar ve uzay aracı inişi sırasında düşer. Vladimir Komarov bu kazada hayatını kaybeder.

​Kitabımız bu gerçek olaydan esinlenmektedir. Ancak kitabımızın kurgusu, Soyuz-1’in aslında gizli bir silahın denemesi amacıyla uzaya gönderildiği ve ​uzayda kaybolduğu temeline dayanmaktadır. Kurguya göre Rus yetkililer gerçeğin ortaya çıkmaması için Soyuz-1’in düştüğünü ve Komarov’un öldüğünü açıklarlar.

36 yıl sonra Soyuz-1 aniden dünyaya geri döner ve Karadeniz’e düşer. Türk karasularına düşmesinden dolayı, geminin denizden çıkartılması ve incelenmesi sırasında Rus ve Türk teknik ekipler birlikte çalışmaya karar verirler. Bu ekiplere sonradan Amerikan uzay dairesi (NASA) dan da katılım olur. Ancak NASA ekibinde bir CIA ajanı bulunmaktadır.

Soyuz-1’in incelenmesi sırasında bir çok ilginç durum ortaya çıkar. Gemi 1960’lı yılların teknolojisinden farklılıklar taşımaktadır. Ruslar, bu durum için inandırıcı açıklama yapamamaktadır. Üstelik Komarov’un cesedi de gemide değildir. NASA ekibindeki ajan bu bulguları Amerikaya aktardıkça, CIA gemiyi ele geçirmek için bir harekat planlama başlar.

Kitap; bir yandan bilim adamlarının Soyuz-1’in uzaydaki yolculuğu ve esrarengiz bulgular üzerindeki çalışmalarını, diğer yandan CIA’in gemiyi ele geçirme girişimine Türklerin karşı koyma mücadelelerini anlatır.

Basım Yılı: 1997

Bunlar da ilginizi çekebilir...

Üzgünüz - Yoruma Kapalı

"Once upon a time in the future: 2121" (Aka: Bir Zamanlar Gelecek: 2121)

Sıcak Kafa / Afşin Kum

HİLE – Bölüm – 1

KUTU – Bölüm – 1

Voidrunner

Kategoriler

Ziyaretçiler

Bugün: 236
Bu hafta: 1432
Toplam: 288486