Yüzyıl:Bay Binet – Ayşe Acar

Mesela Platon, kendi yaşam hikâyesinin binlerce yıl sonra milyarlarca doğal insan, Yapay Zekâ ya da Humac tarafından izlenmesini ister miydi acaba? Muhtemelen hayır.

Tüm sınırlar ortadan kalktı ve dünya üç bölgeye bölündü. Birinci bölgede sadece yapay zekâlar ve seçilmiş doğal insanlar, ikinci bölgede robotlar, üçüncü bölgede ise doğal insanlar yaşıyordu ve bölgelerarası ilişkileri düzenleyen tek bir anayasa vardı: Evrensel Anayasa.
Birinci Bölge’de yaşayanlar bilim ve sanat ve felsefeyle ilgileniyor, Üçüncü Bölge’de yaşayanlar doğal yaşamlarında yapay zekâ ve robotlarla bir arada olmak istemiyor, İkinci Bölge’de bulunan robotlar ise iki bölgenin ihtiyaçlarını üretiyorlardı. Evrensel Anayasa’ya göre sadece Üçüncü Bölge’den Birinci Bölge’ye geçiş yapmak isteyenler başvuruda bulunabiliyor ve eğer nitelikleri uygun bulunursa bir daha geri dönmemek üzere Birinci Bölge’ye transfer edilebiliyorlardı.
Her şey düzgün ve kurallara uygun gidiyor, herhangi bir sorun yaşanmıyordu. Ta ki bir gün, Birinci Bölge’nin yönetim binası Gri Salon’a düzenlenecek saldırılara kadar…
Basım Yılı: Mart 2017

Bunlar da ilginizi çekebilir...

Üzgünüz - Yoruma Kapalı

"Once upon a time in the future: 2121" (Aka: Bir Zamanlar Gelecek: 2121)

Sıcak Kafa / Afşin Kum

HİLE – Bölüm – 1

KUTU – Bölüm – 1

Voidrunner

Kategoriler

Ziyaretçiler

Bugün: 535
Bu hafta: 799
Toplam: 280804