Unutulan Gezegen – Dû-nia – Selma Mine

Dünya’da akıllı soyun türetilmesi için uzaylılar tarafından yapılan laboratuar çalışmaları… Dünya bir deney alanı mıdır? Bir genetik çöplük müdür? Yoksa özel olarak Gök Haritalarından silinen bir gezegen midir? Muhteşem bir bilimkurgu serüveninin ilk kitabı…

-Her laboratuar, genetik çalışmalarında kendi özel şifre kotlarını, moleküler düzeyde, örneğe atarlar, imza gibi… Bu, Birlik tarafından konmuş genel bir kuraldır… gerçi kaçak çalışanlar bazen buna riayet etmeyebilirler… ama iş ahlâkı olarak ve evrim aşamalarını izleyebilmek için, çoğu bunu uygular! Böylece senin çok uzak gelecekteki torunlarının torunlarında bile, öz varlığının da izleyebileceği bir mühür basılmış olur! Gezegen’in Öz Varlığı’na veya Mutlak Yüce Öz’e dönen özler; tekrar eski bedenlerini kullanmak isterlerse; işte bu şifreyi izleyeceklerdir… Sözgelimi, öz varlığın, eğer tekrar Ano olarak dönmek isterse, o şifreyi kullanacaktır.
Ano bir süre düşündü: -O halde ne kadar çok torunum olursa; o kadar çok genetik kopyam da çıkacak, demektir! -Üstelik, senin eşinden gelen her kopyayı kullanan öz varlığa da; bu bilgiler eşleri oranında dağılacak ve senden eser kalana kadar böylece devam edip gidecektir. -Evet ama, eşim olacak Muka da benden türetilmedi mi? O zaman onun bir yarısı da “ben” değil miyim? Bizim çocuklarımız ve torunlarımız da zaten biz olmuyor muyuz?
Nân’İnâ, başını sallayarak onu doğruladı: -Ve böylece, Dû’niâ’nın öz varlığından gelen şekillenmemiş kudret, yavaş-yavaş sizlerle biçimlenmeye, kimlik ve kişilik kazanmaya başlayacak, demektir. Her gezegen, kendi varlığının hamurudur ve üzerindeki her varlık, bu hamurdan biçim alır… ömür süreci dolunca yine ona dönüşür. Biz, uzay aracı ile indiğimizden itibaren; bu gezegenin yasalarına tâbî olduk… ve Dû’niâ, artık bizim yuvamız… ve özlerimiz… artık bu gezegenin konuk özleri oldular ve onu aşıladılar, bilgilendirdiler… Bu ne demektir biliyor musun, Ano? Düşünce titreşimleri ile Unutulan Gezegen’in öz belleğine, aklına ve bilincine yeni bir bakış açısı sundular… -O zaman, bu öz varlığın genel formunun her bir bireyinde, bizi yaratanın imzası yer alacak demektir… bu kaçınılmaz!..
Yönetici, sıkıntılı bir ifadeyle, akşamın karanlığında ışımaya başlayan yıldızlara baktı, dalgın-dalgın: -Bu imzaları görecek, tanıyacak olan kimdir?.. Yine geldik, bilgisayara dayandık. Eğer ona özel bir program yüklendiyse ve bu imza ile karşılaştığında görmemesi veya tanımaması istendiyse… algılayamayacaktır! Zaten bu yüzden, Ana Gemi’nin dönmesini bekliyorum ya!..
Evrende U-P “akıllı yaşamın yayılması” projesini gerçekleştirmek için, Birlik adına ve Birlik Yasaları doğrultusunda yola çıkan uzay gemilerinden biri; gök haritalarına işlenmesi unutulmuş bir gezegenin yaratıklarını aşılanmaya uygun bulur ve bir grup bilgini, deneyler yapmak üzere indirir.
Basım Yılı: 2002

Etiketler

Bunlar da ilginizi çekebilir...

Üzgünüz - Yoruma Kapalı

"Once upon a time in the future: 2121" (Aka: Bir Zamanlar Gelecek: 2121)

Sıcak Kafa / Afşin Kum

HİLE – Bölüm – 1

KUTU – Bölüm – 1

Voidrunner

Kategoriler

Ziyaretçiler

Bugün: 151
Bu hafta: 415
Toplam: 280420